За пореден път политиците демонстрират, че процедурата замества политиката

Доц. Анна Кръстева: За пореден път политиците демонстрират, че процедурата замества политиката

27 Март 2014 | 19:20 | Агенция „Фокус“

София. За пореден път политиците демонстрират, че процедурата замества политиката. Това заяви в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ политологът доц. Анна Кръстева. Според нея, този политически дебат затвърждава гражданското убеждение, че за изборите у нас не е важен броят на гласуващите, а е важен този, който брои гласовете.
По отношение на тезите за договорка между ДПС и ГЕРБ, доц. Кръстева коментира, че ДПС е партия, чиято сила се увеличава от нейния коалиционен потенциал, а ГЕРБ е партия, която сега разбра, че големите партии също имат нужда да се коалират, а не да взривяват мостовете с другите партии.
„ДПС в момента отново показва на всички своята способност да се коалира с когото иска и в този смисъл оказва политически натиск и на настоящите си партньори и се прави по-желан от евентуалните си бъдещи партньори. ГЕРБ, Бойко Борисов, много бързо в тази предизборна ситуация, иначе доста бавно след парламентарните избори от миналата година, започва да навлиза в тази коалиционна култура“, коментира доц. Анна Кръстева.
Тя каза още, че въпреки наближаването на Европейските изборите, българските политици все още говорят само против Европа, а никой не говори за Европа. Политиците не трябва да забравят, че българите остават едни от най-големите еврооптимисти сред другите европейски съграждани, допълни политологът. © 2014 Всички права запа

Реклама

2 мнения за “За пореден път политиците демонстрират, че процедурата замества политиката

  1. Да, вярно, че„процедурата” – системата ПРЕДРЕШАВА изборите – те са контролирани и БЕЗ ИЗБОР. Системата е напълно затворена не само на „изхода”/броенето/, но и на „входа”/издигането на алтернативи/. Какво като разбираш– гласуваш ли не, си аут – нито 100% гласуване, нито бойкот ще им развали играта. Кодексът нарушава конституцията– РАВНОТО избирателно право, но кой съд да каже, че изборите са невалидни, кой да извика „кралят е гол”- детето, което вижда, не го пускат по телевизията.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s