През май ще станем свидетели на най-парадоксалните избори

През май ще станем свидетели на най-парадоксалните избори, според политолог
Наблюдаваме мощна вълна на евроскептицизма в цяла Европа, коментира за Bulgaria On Air доц. Анна Кръстева.

Европейското говорене няма да е залогът в предизборната кампания за Европейски парламент у нас, коментира в Сутрешния блок на Bulgaria On Air политологът доц. Анна Кръстева. Тя подчерта, че по един парадоксален начин така ще бъде и в Европа.

„Това ще бъдат най- парадоксалните избори досега, където за влизане в Европарламента ще се гласува против ЕС“, заяви Кръстева. Тя посочи, че надигащата се вълна на евроскептицизма е много мощна в цяла Европа.

„Във Великобритания виждаме една евроскептична партия, която е първа по популярност в момента. Във Франция – Националният фронт на Марин льо Пен, достигна трето място на местните избори и има много голям шанс да мине напред на изборите през май,“  заяви още политологът.

Доц. Анна Кръстева посочи, че според демократичната теории предизборната кампанията е привилигированото време за общуване на политиците с гражданите – за по-доброто им информиране  по темите, които ги вълнуват, като например свободното движение в ЕС, за свободния пазар на труда и т.н. Вместо това настоящата предизборна кампания трябва да се разглежда през призмата на парадоксите.

Цялото интервю вижте от видео файла.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s