Кой чете блогове днес

Сред немногобройните ми четения по празниците попадам на блестящ коментар на ирански блогър, току-що излязъл от затвора и констатиращ с тих ужас, че е лежал почти за нищо, защото междувременно не властта, а Фейсбук и Туитър са на път да убият блогосферата (http://www.theguardian.com/technology/2015/dec/29/irans-blogfather-facebook-instagram-and-twitter-are-killing-the-web).

Тъкмо дочитам тези размисли върху въпросите, които си задаваме повечето блогъри днес, и констатирам, че wordpress гледа да ме окуражи с малко статистика. Читатeлите, които проявяват интерес към моя блог, имат доста космополитен профил и идват от впечатляващ брой страни: „That’s 89 countries in all! Most visitors came from Bulgaria. The United States & Germany were not far behind.“

Драги читатели от всички страни, благодарение на вас продължавам да мисля, че има виртуално общуване и извън Фейсбук и ще го поддържам.

Коледно-новогодишната ми картика беше замислена и създадена преди блогърската статистика, но изразява духа на заключението, а и моя дух и в изтичащата, и в настъпващата година. И духа на интернет като гражданска агора.

Anna's greetings for 2016 with street art from Rio

4 thoughts on “Кой чете блогове днес

    1. annakrasteva

      Георги, четящият човек е красив, ни казва Георги Господинов и ние вдъхновено се съгласяваме с него.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s