Кой чете блогове днес

Сред немногобройните ми четения по празниците попадам на блестящ коментар на ирански блогър, току-що излязъл от затвора и констатиращ с тих ужас, че е лежал почти за нищо, защото междувременно не властта, а Фейсбук и Туитър са на път да убият блогосферата (http://www.theguardian.com/technology/2015/dec/29/irans-blogfather-facebook-instagram-and-twitter-are-killing-the-web).

Тъкмо дочитам тези размисли върху въпросите, които си задаваме повечето блогъри днес, и констатирам, че wordpress гледа да ме окуражи с малко статистика. Читатeлите, които проявяват интерес към моя блог, имат доста космополитен профил и идват от впечатляващ брой страни: „That’s 89 countries in all! Most visitors came from Bulgaria. The United States & Germany were not far behind.“

Драги читатели от всички страни, благодарение на вас продължавам да мисля, че има виртуално общуване и извън Фейсбук и ще го поддържам.

Коледно-новогодишната ми картика беше замислена и създадена преди блогърската статистика, но изразява духа на заключението, а и моя дух и в изтичащата, и в настъпващата година. И духа на интернет като гражданска агора.

Anna's greetings for 2016 with street art from Rio

Реклама

4 мнения за “Кой чете блогове днес

    1. annakrasteva

      Георги, четящият човек е красив, ни казва Георги Господинов и ние вдъхновено се съгласяваме с него.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s